Σε κύμα λαϊκής οργής κατά της κυβέρνησης εξελίσσεται το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι “τρέχει” προς πάσα κατεύθυνση.

Ακόμα και στην βάση της ΝΔ πλέον δεν μπορούν να πειστούν για την ικανότητα διακυβέρνησής τους γιατί απλά τα Τέμπη έγιναν στο τέλος της 4ετίας και όχι στην αρχή. Επομένως είχαν κάθε μέσο και τρόπο να έχουν γλιτώσει ένα τέτοιο δυστύχημα.

Με συλλαλητήρια και πορείες στην Αθήνα που ξεκίνησαν στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (12/03) στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, συνδικάτα, ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

">

Βασικό αίτημα στα χείλη όλων είναι να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η λίστα των συμμετεχόντων, που ζητούν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, συνεχώς διευρύνεται και όλα δείχνουν ότι πολλές χιλιάδες θα φωνάξουν ξανά στους δρόμους ότι «οι ζωές μας δεν κοστολογούνται» με το κύμα αυτό οργής να μην καταλαγιάζει και να προκαλεί δυσκολίες για την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, τόσο την Τετάρτη (8/3), μέρα και πανεργατικής απεργίας, όσο και την προηγούμενη Κυριακή (5/3).