Συγκέντρωση και πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα πραγματοποιείται αυτή την ώρα για τη δολοφονία της 46χρονης Κουβανής στην περιοχή, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα (10/7) νεκρή σε λίμνη αίματος.

Εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που έκαναν νωρίτερα, σήμερα, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, φεμινιστικές και αναρχικές ομάδες, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας να μετατρέπεται σε πορεία ενάντια στην «τρανσφοβία, στον ρατσισμό και στη φτώχεια», όπως σημειώνουν στη σχετική τους ανακοίνωση.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας έχει μπει και η στάση των Αρχών στην ανακοίνωση του στυγερού εγκλήματος. Ειδικότερα, παρόλο που έσπευσε στο σημείο και είδε τη σορό της άτυχης Άννας βαριά τραυματισμένη, έκανε λόγο για «άνδρα» γεγονός που αποτελεί περίπτωση misgendering, δηλαδή αναγνώριση και χαρακτηρισμού ενός ατόμου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προσδιορίζεται.

Το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία:

«Κάλεσμα για πορεία και παρέμβαση

Γυναικοκτονία

Την λέγαν Άννα, ήταν τρανς γυναίκα, μετανάστρια, κουήνα και αδερφή μας. Την δολοφόνησαν η τρανσοφοβία, ο ρατσισμός και η φτώχεια. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, 20:00».