Η Καταλονία γνωστοποίησε ότι αναμένεται να λάβει νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως περιορισμούς στη νυχτερινή ζωή, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

«Πρέπει να κλείσουμε τη νυχτερινή ζωή που δεν λαμβάνει χώρα σε ανοιχτούς χώρους και επίσης να επιβάλουμε περιορισμούς σε υπαίθριες δραστηριότητες που προσελκύουν πολλούς ανθρώπους» δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Πατρίσια Πλάγια.

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία αποτέλεσε βασικό πεδίο διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη με αποτέλεσμα η χώρα να μην άρει όλους τους περιορισμούς όπως είχε προγραμματιστεί στις 19 Ιουνίου αλλά μέσα στον Ιούλιο, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ, το Χονγκ Κονγκ, η Γερμανία και η Ταϊβάν έχουν επιβάλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και το Ισραήλ όπου εντοπίζεται μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης.

Ακόμη, στις αρχές Ιουλίου, η Πορτογαλία άρχισε επίσης να αντιμετωπίζει αύξηση στα κρούσματα λόγω της μετάλλαξης. Τα μέτρα στην προκειμένη περίπτωση ήταν πιο δραστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε 45 κοινότητες, μεταξύ αυτών και στη Λισαβόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!