Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε απόψε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

«Αυτό είναι υπό εξέταση τώρα», είπε ο Μπάιντεν όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η κυβέρνηση μελετά αυτό το ενδεχόμενο. Η δήλωση αυτή έγινε κατά την επίσκεψη του προέδρου στο Γραφείο της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών στο Μακλίν της Βιρτζίνιας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η σύσταση που έκαναν νωρίτερα τα CDC (Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών) καθιστά σαφές ότι η σημαντικότερη προστασία που έχουν οι άνθρωποι απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα είναι το εμβόλιο. Πρόσθεσε ότι η χρήση μάσκας και οι εμβολιασμοί στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη Δέλτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τα λοκντάουν, όπως εκείνα που είχαν επιβληθεί το 2020.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι Αμερικανοί που ζουν στις περιοχές εκείνες όπου παρατηρείται έξαρση της νέας παραλλαγής θα ακολουθήσουν τη σύσταση των CDC. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο ίδιος θα τηρεί την οδηγία, όταν επισκέπτεται αυτές τις περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στα σχολεία, παραδέχτηκε ότι είναι «άβολη» η χρήση μάσκας από τους μαθητές, ωστόσο επέμεινε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να διδαχθούν και να βρίσκονται μαζί με τους συμμαθητές τους, έχοντας την καλύτερη δυνατή προστασία.