Ένας ανήλικος Ισραηλινός κόλλησε τη μετάλλαξη «Δέλτα» σε διακοπές στην Ελλάδα και κόλλησε στη συνέχεια πάνω από 80 μαθητές στην πόλη Modiin.

Όπως αναφέρει η New York Times, μια οικογένεια από το Ισραήλ επέστρεψε από διακοπές στην Ελλάδα στην πόλη Modiin, η οποία βρίσκεται μεταξύ Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ. Σημειώνεται ότι στην πόλη πάνω από το 90% των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, καθιστώντας την μια από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στον κόσμο.

Με την οικογένεια, όμως, ταξίδευε και παιδί, που δεν μπορεί να εμβολιαστεί λόγω ηλικίας και θα έπρεπε με βάση την ταξιδιωτική οδηγία να παραμείνει 10 ημέρες σε κατ’ οίκον καραντίνα και να παρουσιάσει αρνητικό τεστ PCR.

Ωστόσο, οι γονείς έστειλαν το παιδί στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μολυνθούν με την παραλλαγή Δέλτα άλλα 80 παιδιά.