Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση ασφαλείας στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο Μπένι Γκαντς είπε στον Μαχμούντ Αμπάς ότι το Ισραήλ σκοπεύει να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της παλαιστινιακής οικονομίας, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν ανάψει φωτιές και έχουν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών στρατιωτών.

Ακόμα, το Σάββατο (28/08), ένας Παλαιστίνιος έφηβος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες στις 21 Αυγούστου πέθανε και ένας άλλος Παλαιστίνιος που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, κατέληξε την Πέμπτη (26/08), όπως επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή (27/08) και, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο ηγέτης των ΗΠΑ επανέλαβε την υποστήριξη για λύση δύο κρατών στο Μεσανατολικό.

Από την πλευρά του, ο Ναφτάλι Μπένετ κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος όσο αυτός είναι επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φάνηκε να ενδιαφέρεται για καλύτερη επικοινωνία με την Ουάσινγκτον, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.