Ο 51χρονος Νέβιλ Σαρπ από το Χάμπτι Ντου της Αυστραλίας κατάφερε να σπάσει ίσως το πιο παράξενο ρεκόρ στον κόσμο! Συγκεκριμένα, κατέρριψε το ρεκόρ του Βρετανού Πολ Χαν όπου ο ίδιος κατέγραψε ένα ρέψιμο που ανέβηκε στα 112,4 ντεσιμπέλ!

Την Πέμπτη 29 Ιούλη στο στούντιο του ABC στον Ντάργουιν της Αυστραλίας, ο Νέβιλ έσπασε το ρεκόρ υπό τους αυστηρούς κανόνες του Αυστραλέζικου βιβλίου των Ρεκόρ (TABOR) και κατέρριψε το ρεκόρ του Βρετανού Πολ Χαν για το δυνατότερο ρέψιμο.

Ο Χαν κρατούσε το ρεκόρ για το πιο θορυβώδες ρέψιμο από τις 23 Αυγούστου 2009, με 109,9 ντεσιμπέλ και ο Σαρπ το κατέρριψε με ένα ρέψιμο που ανέβηκε στα 112,4 ντεσιμπέλ.

Ήταν η μεγαλύτερη αδερφή του Σαρπ, η Σάντι, που τον έμαθε να ρεύεται σε ηλικία 6 ετών κι έκτοτε δεν σταμάτησε να προπονείται.

Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν η γυναίκα του που τον προπονούσε και ήταν εκείνη που τον προέτρεψε να δοκιμάσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Νέβιλ άρχισε να προετοιμάζεται πριν από 5 χρόνια και επιτέλους βρήκε τα κατάλληλα μηχανήματα και τους ειδικά καταρτισμένους ηχολήπτες, αλλά και το κατάλληλο στούντιο για να σπάσει το ρεκόρ.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!