Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει «μονομερή έλεγχο πάνω σε 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους» εξαιτίας της ακλόνητης θέσης του στην κορυφή του Facebook, δήλωσε η πληροφοριοδότης Φράνσις Χόγκεν.

Μιλώντας σε εκπροσώπους της βρετανικής αντιπροσωπείας, η οποία και ερευνά τις καταγγελίες της, η πρώην εργαζόμενη του Facebook έκανε επείγουσα έκκληση για εξωτερική ρυθμιστική αρχή που θα μειώσει τη ζημιά που κάνει ο τεχνολογικός κολοσσός στην κοινωνία.

Η Χόγκεν έχει διαρρεύσει δεκάδες χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα της επιχείρησης για την εσωτερική λειτουργία του Facebook, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζει πως η εταιρεία έβαλε πάνω από την προστασία των χρηστών το οικονομικό της συμφέρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού εξέθεσε τα στοιχεία και τις θέσεις της στο Κογκρέσο, η πρώην εργαζόμενη του Facebook αποφάσισε να εκθέσει τις ανησυχίες της και στη Βρετανία, σε μια περίοδο που η βρετανική κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να ρυθμίσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ωθώντας τες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης για το περιεχόμενο που αναρτάται σε αυτές.