Η προετοιμασία για μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού και του Ρώσου προέδρου έχει ήδη ξεκινήσει, όπως δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1.

Ο ανώτερος διπλωμάτης είπε ότι η Ουάσιγκτον είχε διατυπώσει κάποιους ατυχής ισχυρισμούς σχετικά με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία αισθάνεται την ανάγκη να «εξηγήσει λεπτομερώς τι πραγματικά συμβαίνει». Την ίδια στιγμή, μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι ημερών.

Ο Πούτιν και ο Μπάιντεν είχαν μία παραγωγική συνάντηση, αλλά οποιαδήποτε βελτίωση στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις είναι μία μακροχρόνια διαδικασία, λέει το Κρεμλίνο. «Χρειάζεται ενδελεχής προετοιμασία για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση και αυτό κάνουμε», είπε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών.