Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σήμερα από το Κρεμλίνο, τόνισε πως «περιμέναμε ότι θα υπήρχαν εικασίες ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυγκροτήσει μια αυτοκρατορία».

Παράλληλα, όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, αυτό «δεν είναι η πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία έχει αναγνωρίσει όλες τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και εργάζεται ενεργά για την ενίσχυση της συνεργασίας με όλες τις ανεξάρτητες χώρες που έχουν αναδυθεί στον μετασοβιετικό χώρο.

«Δυστυχώς, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δεν βλέπουμε την απαιτούμενη ποιότητα σχέσεων με την Ουκρανία… έχει εξαφανιστεί. Θέλω να το τονίσω: οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά το πραξικόπημα και την παράνομη κατάληψη της εξουσίας από αυτούς που το έκαναν», ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το TASS.