Αρνητική ήταν η απάντηση του γραφείου της γαλλικής προεδρίας στο αίτημα του πρωθυπουργικού γραφείου να παρευρεθεί ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) λόγω φόρτου εργασίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, όταν τα διπλωματικά γραφεία Ελλάδας-Γαλλίας ήρθαν σε επαφή. Τότε η ελληνική πλευρά ζήτησε από τους Γάλλους κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Μακρόν στην Ελλάδα να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και να πραγματοποιηθεί εκεί η συνάντηση με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων Γαλλίας-Ελλάδας.

Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά ζήτησε όλα όσα τελικά θα γίνουν εδώ την Παρασκευή, κατά την επίσκεψη Μακρόν, να γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά παραμονή της ΔΕΘ (το Σάββατο είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στην έκθεση).

Ωστόσο, η απάντηση από τη Γαλλία ήταν αρνητική ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί μόνο την Αθήνα λόγω φόρτου εργασίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσαν την κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών και ένα από τα επιχειρήματα που προέβαλλαν ήταν η γαλλική συμμετοχή στην εταιρεία η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Το πρόγραμμα του Μακρόν στην Αθήνα

Το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από υπουργούς και επιχειρηματίες, εκτός από τις καθιερωμένες συναντήσεις θα περιλαμβάνει και δύο ομιλίες. Το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνουν ομιλία σε επιλεγμένο κοινό στην Πνύκα και η ημέρα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Εμανουέλ Μακρόν θα κάνει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Οι συναντήσεις του Γάλλου προέδρου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες της γαλλικής αποστολής θα έχουν μπαράζ συναντήσεων με Έλληνες επιχειρηματίες, όπως -μεταξύ άλλων- με τους Δημήτρη Κοπελούζο, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Γεράσιμο Σκλαβενίτη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Γιώργο Κορρέ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Θεόδωρο Βενιάμη, Στάθη Τσοτσορό και Ευτύχιο Βασιλάκη.