
Σκηνές πανικού επικράτησαν κατά τη διάρκεια παρέλασης στη Σρι Λάνκα, όταν ελέφαντες επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άτομα.
Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ενός τοπικού ειδησεογραφικού δικτύου δείχνει ένα εκ των δύο μεγάλων ζώων να ξεφεύγει ξαφνικά της πορείας της πομπής και να κινείται ανεξέλεγκτα προς μερίδα του πλήθους.
Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο και πλάνα από το σημείο, όπου έλαβε χώρα το συμβάν, δείχνουν τα ζώα να τρέχουν και να παρασύρουν ό,τι και όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Η ετήσια παρέλαση, η οποία είναι γνωστή ως «Perahera», ξεκινά από έναν βουδιστικό ναό 600 ετών και οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, παρελαύνουν πάνω σε… στολισμένους ελέφαντες.
At least 17 people are injured in Sri Lanka after two elephants ran wild at a street pageant pic.twitter.com/CJOebiA0Df
— TRT World Now (@TRTWorldNow) September 8, 2019
Several people injured in Sri Lanka during a ceremony when an elephant went on rampage. pic.twitter.com/o31tVC8hj3
— Ebenezer Donkoh (NY DJ) (@nydjlive) September 9, 2019