Σε συνέντευξη της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι η Κομισιόν εξετάζει τα πάντα για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης, ακόμα και την έκδοση κορωνο-ομολόγων.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk η φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία των κρατών-μελών «χωρίς ίσως και αλλά».

Οταν ρωτήθηκε για την έκτακτη έκδοση ομολόγων για την ευρωζώνη, τα οποία κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει κορονο-ομόλογα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Εξετάζουμε τα πάντα, ό,τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίση θα χρησιμοποιηθεί».

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, η φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ έχει προσβληθεί από την covid-19, ενώ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές σε παράταση της διορίας, εφόσον αυτό ζητηθεί από το Λονδίνο.