Ο Ρώσος δικηγόρος Τιμοφέυ Μουσάτωφ, ο οποίος διετέλεσε συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ, πέθανε στη Μόσχα σε ατύχημα, όπως ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία. Ηταν 50 ετών.

Νεκρός ο Ρώσος δικηγόρος Τιμοφέυ Μουσάτωφ, σε ηλικία μόλις 50 ετών, ο οποίος διετέλεσε συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ.

Ο γνωστός νομικός, όπως αναφέρει το sputniknews.gr πέθανε στη Μόσχα και ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, όπως ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο δικηγόρος είχε ανακοινώσει την προετοιμασία για ένα ταξίδι στην Αθήνα που θα αφορούσε την εκδίκαση έφεσης κατά απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας, σχετικά με την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ.

Ο Τ. Μουσάτωφ ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Mr Bitcoin, κατηγορούμενου για διάφορα ηλεκτρονικά εγκλήματα, ο οποίος συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017 κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Ρώσος μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στη Γαλλία ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας απέρριψε το αίτημα του Βίνικ για έκδοση στη Ρωσία.