«Συναγερμός» σήμανε στην οικεία του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, όταν η αστυνομία αντιλήφθηκε πως ένας ένοπλος άνδρας κατάφερε να μπει στον περιβάλλοντα χώρα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός και η οικογένειά του μένουν εντός του κτήματος του Ρίντο Χολ, εκεί όπου βρίσκεται και η κατοικία της γενικής κυβερνήτριας Τζούλι Παγιέτ, η οποία είναι η επίσημη εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ στη χώρα. Πρόκειται για μια δασωμένη έκταση περίπου μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου, στην Οτάβα.

«Περίπου στις 6.40 το πρωί, τοπική ώρα, ένας ένοπλος άνδρας κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο χώρο. Ο πρωθυπουργός και η γενική κυβερνήτρια δεν βρίσκονταν εκεί τη στιγμή του συμβάντος», ενημέρωσε η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δράστης συνελήφθη χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο. Εκπρόσωπος του Τζάστιν Τριντό επιβεβαίωσε ότι ο 48χρονος πρωθυπουργός δεν ήταν στην επίσημη κατοικία του, χωρίς να ξεκαθαρίσει πού βρίσκεται αυτήν τη στιγμή. Τα καναδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως διαμένει, αυτό το διάστημα, στη θερινή κατοικία του, η οποία απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Οτάβας.