Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 37χρονη Βρετανή που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, ως στήριξη προς την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Σαφίγια Σάικ από την περιοχή Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, είχε σκοπό να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που θα έφερε πάνω της στο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, αλλά και να πυροδοτήσει και μία δεύτερη βόμβα σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Το ζευγάρι των εξτρεμιστών με τους οποίους επικοινώνησε διαδικτυακά όμως, προκειμένου να αποκτήσει τις βόμβες. ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί αστυνομικοί. Έτσι, συνελήφθη από την αστυνομία και στη συνέχεια δήλωσε ένοχη για τις κατηγορίες τρομοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Σαφίγια Σάικ επέλεξε να ζήσει τη ζωή της ως βίαιη εξτρεμίστρια με δολοφονικό μίσος για όσους δεν συμμερίζονταν τη διεστραμμένη της εκδοχή για το ισλάμ», ανέφερε σχετικά η Τζένι Χόπκινς, από την πλευρά της εισαγγελίας. Το ποινικό δικαστήριο την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη εκτιτέα ποινή τα δεκατέσσερα έτη.