Το Hogan’s Alley είναι μια ψεύτικη πόλη με ψεύτικο ποσοστό εγκληματικότητας που δημιούργησε το FBI για να εκπαιδεύει τους πράκτορές του.

Το «Hogan’s Alley» χρησιμοποιείται γενικά σαν όρος και αναφέρεται σε οποιοδήποτε πεδίο ασκήσεων τακτικής. Το όνομα προέκυψε από μια κακόφημη γειτονιά σε ένα παλιό κόμικ. Η περιοχή των 40 περίπου χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων άνοιξε από το FBI το 1987, ως ένας ρεαλιστικότερος τόπος εκπαίδευσης.

Για να είναι πιο αληθοφανές, η πόλη έχει κάποιες επιχειρήσεις αλλά και κατοικήσιμα κτίρια. Υπάρχει μια τράπεζα, στην οποία συνήθως γίνονται ληστείες, ένα ταχυδρομείο, ένα μπαρμπέρικο και διάφορα άλλα. Πολλοί σχεδιαστές του Hollywood έχουν επιστρατευτεί κατά καιρούς ώστε να δώσουν ιδέες ώστε το μέρος να γίνει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.

Οι επιχειρήσεις αποτελούνται κυρίως από ηθοποιούς, οι οποίοι ανάλογα με το τι χρειάζεται, παίζουν τους τρομοκράτες, τους πολίτες, τους ληστές και άλλους εγκληματίες. Το μέρος είναι τόσο ρεαλιστικό που τα γραμματοκιβώτιο έπρεπε να σφραγιστούν κάποια στιγμή, αφού γέμιζαν με πραγματικά γράμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Hogan’s Alley δεν είναι φυσικά ανοιχτή για το κοινό ενώ δεν βρίσκεται ούτε στον χάρτη. Αλλά αν κάποιος χαθεί στην περιοχή μπορεί να φτάσει μπροστά σε μια πινακίδα που προειδοποιεί για ασκήσεις πυροβολισμών με άσφαιρα και συλλήψεις μέσα στην πόλη. Αυτή είναι η πόλη του Hogan’s Alley, που κατοικείται από πράκτορές και ηθοποιούς.