Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, στα προάστια του Σάντερλαντ, έγινε μεγάλο θέμα στη Μεγάλη Βρετανία και κάνει πλέον το γύρο του διαδικτύου.

Ένας υπάλληλος εταιρίας, ο Ρομπ Κραγκς, δεν αισθανόταν καθόλου καλά κατά τη διάρκεια της εργασίας του και ζήτησε από τον υπεύθυνο, εν ονόματι Ίαν Ντέρμπισαϊρ, να αποχωρήσει για να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ο εργοδότης του, όμως, του ζήτησε να παραμείνει στο πόστο του μέχρι να τελειώσει η βάρδια του.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι το εργατικό δικαστήριο. Ο Ρομπ Κραγκς -ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα- είχε εν τέλει υποστεί έμφραγμα, όπως φάνηκε από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, αλλά ο Ίαν Ντέρμπισαϊρ ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται να του είπε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να σχολάσει.

Ο άτυχος άνδρας έκανε έξι μήνες να αναρρώσει κι όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην εταιρία, για να εργαστεί, υπέβαλε την παραίτησή του. Στο μεταξύ, το δικαστήριο τον δικαίωσε και η εταιρία πρέπει τώρα να του καταβάλει το ποσό των 12.095 λιρών.