
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιήσει το Λευκό Οίκο για την ομιλία του, με την οποία θα αποδεχθεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να τεθεί υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Αντίπαλός του για το ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ θα είναι ο Τζο Μπάιντεν, από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος θα τεθεί ξανά υποψήφιος και θα αποδεχθεί και τυπικά το χρίσμα μέσω ομιλίας του στους συνέδρους στο τέλος του τετραήμερου εθνικού συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, που θα γίνει κυρίως ψηφιακά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αριζόνα ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε πως θα κάνει την ομιλία σε έναν από τους εξωτερικούς χώρους του Λευκού Οίκου, όπου υπάρχει γρασίδι. Δεσμεύθηκε ότι θα κάνει την ομιλία διά ζώσης, επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη Μισέλ Ομπάμα, την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η ομιλία της οποίας στο συνέδριο των Δημοκρατικών φέρεται να είχε μαγνητοσκοπηθεί πολύ προτού να την ακούσουν οι συμμετέχοντες.
Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει τον Λευκό Οίκο ως σκηνικό της ομιλίας του στο συνέδριο δεν έχει προηγούμενο στην τηλεοπτική εποχή και χαρακτηρίζεται από αρκετούς αντίθετη προς τους άγραφους κανόνες της αμερικανικής πολιτικής παράδοσης. Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, όμως, ενέκριναν την ιδέα. Εξάλλου, οι νόμοι που γενικά απαγορεύουν στα στελέχη της εκτελεστικής εξουσίας να κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις όταν ασκούν τα επίσημα καθήκοντά τους δεν έχουν εφαρμογή όταν πρόκειται για τον Πρόεδρο.