O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε κατά την έναρξη της διαδικτυακής συνόδου για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του διεθνούς οργανισμού και τόνισε ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει πάρα πολλές πολυμερείς προκλήσεις.

“Κανείς δεν θέλει μια παγκόσμια κυβέρνηση — αλλά πρέπει να εργαστούμε από κοινού για τη βελτίωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης”, πρόσθεσε καθώς, σύμφωνα με ειδικούς, η πανδημία Covid-19 επεσήμανε με σκληρό τρόπο την απώλεια αποτελεσματικότητας του πολυμερούς συστήματος απέναντι στη χειρότερη κρίση μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, χρειαζόμαστε ένα δικτυωμένο πολυμερές σύστημα, στο οποίο η οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι περιφερειακοί οργανισμοί, τα εμπορικά συγκροτήματα και άλλοι να συνεργάζονται πιο στενά και πιο αποτελεσματικά”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Χρειαζόμαστε επίσης ένα πολυμερές σύστημα χωρίς αποκλεισμούς, με την έκκληση να συμμετάσχουν η κοινωνία των πολιτών, οι πόλεις, οι επιχειρήσεις, οι τοπικές αρχές και οι νέοι”, επισήμανε.