Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν σενάρια γύρω από την κατασκευή του φυσικού αγωγού Nord Stream 2, καθώς ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «ζήτημα τιμής» για την Γερμανία η ολοκλήρωση του έργου.

Όταν ερωτήθηκε για του αν υπάρχουν κίνδυνοι για το Nord Stream 2 εξαιτίας και της υποτιθέμενης δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, ο κ. Λαβρόφ απάντησε πως: «είναι καιρός να ηρεμήσουμε σε αυτό το ζήτημα».

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του προς τις ΗΠΑ που ασκούν πίεση στη Γερμανία για το Nord Stream 2.

«Βλέπουμε τις ΗΠΑ καθημερινά να προσπαθούν να εξευτελίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως τη Γερμανία, και απαιτούν μέσω των αξιωματούχων τους να πείσουν το Βερολίνο για την ανάγκη ενίσχυσης της ενεργειακής της ασφάλειας, η οποία σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σημαίνει εγκατάλειψη του Nord Stream 2 και μετάβαση σε πολύ πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύω – αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, δεν μιλώ επίσημα τώρα – ότι αυτό το ζήτημα είναι πλέον θέμα τιμής για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας» εξήγησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη τύπου με τον Ιρανό ομόλογό του.