Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ρώμη αναγκάζει τις αρχές να προχωρήσουν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και στους ανοικτούς χώρους στην Ρώμη.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 1.851, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 19. Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο υψηλότερος από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια του Βένετο (445), στην Καμπανία , με πρωτεύουσα την Νάπολη (390), στη Λομβαρδία (324) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (265).

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Ρομπέρτο Σπεράντσα, κάλεσε τους Ιταλούς «να αντέξουν άλλους οκτώ μήνες και να σφίξουν τα δόντια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δε περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, ετοιμάζεται να επιβάλει την χρήση προστατευτικής μάσκας και στους ανοικτούς χώρους. Στόχος του μέτρου, είναι να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις σε περιοχές όπου συχνάζουν νέοι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπως είναι, για παράδειγμα, το ιστορικό κέντρο της Αιώνιας Πόλης.