
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου της βίντεο – podcast, προτείνει Χριστούγεννα με… βιντεοκλήση, καθώς προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς τα Χριστούγεννα και να έλθουν σε επαφή μαζί τους αξιοποιώντας την τεχνολογία.
Μάλιστα, η Μέρκελ υπενθύμισε ότι όσοι υπηρετούν στο εξωτερικό και υπηρετούν την πατρίδα, γνωρίζουν τι σημαίνει η εξ αποστάσεως επαφή.
«Οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν μακριά από την πατρίδα για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις περιορισμένη επαφή με τους αγαπημένους», είπε η Μέρκελ. «Γνωρίζουν τι σημαίνει να μπορείς (να επικοινωνήσεις) μονάχα μέσω Skype, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να είσαι μαζί τους», συμπλήρωσε.
Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 702 θανάτους σήμερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό των μολύνσεων από εκείνον που καταγράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου, μία ημέρα προτού η Γερμανία εισέλθει σε ένα αυστηρό λοκντάουν, που αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου.
«Αυτό που περιμένει πολλούς από εμάς τα Χριστούγεννα είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους σε αποστολές στο εξωτερικό», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, έχοντας ως φόντο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.