Ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, έλαβε αργά το βράδυ της Δευτέρας την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Pfizer.

Μετά τον δήμοσιο εμβολιασμό ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ, όπως του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του αρχίατρου, Τζερόμ Άνταμς, ώστε να διαβεβαιώσουν τους Αμερικανούς για την ασφάλεια του εμβολίου, ήρθε και η σειρά του Τζο Μπάιντεν.

Έτσι αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, έλαβε την πρώτη του από τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, που καλύφθηκε τηλεοπτικά, στο νοσοκομείο ChristianaCare στο Ντελαγουέρ.

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα σήμερα, το εμβόλιο της Moderna άρχισε να φθάνει σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Χρωστάμε πολλά» στους εργαζόμενους στην υγεία, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολλά», είπε ο Τζο Μπάιντεν μετά τον εμβολιασμό. «Οι επιστήμονες και οι άνθρωποι που το έστησαν όλο αυτό, οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές… είναι απλά εκπληκτικό», συνέχισε.

Όπως είπε μάλιστα ο Τζο Μπάιντεν, «μακάρι να είχαμε τον χρόνο να σας ξεναγήσω σε όλο το νοσοκομείο, να δείτε πόσο πολυάσχολοι και εκπληκτικοί είναι όλοι τους. Και σας χρωστάμε πολλά. Αλήθεια σας χρωστάμε».