
Στο στόχαστρο βρίσκεται χωρίς προφανή λόγο ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με αφαίρεση της ιδιότητας μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά έρευνα για τα σχόλιά του και τη σύνδεσή τους με την εισβολή στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι η ευθύνη δεν ανήκει μόνον στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ίσως ευθύνεται και ο Τζουλιάνι.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία του αποτρόπαιου περιστατικού, η ευθύνη του οποίου βαραίνει πρωτίστως τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει. «Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν έδρασε μόνος του. Ώρες πριν το εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο Καπιτώλιο, ο προσωπικός δικηγόρος του Ρούντολφ Τζουλιάνι απευθύνθηκε σε πλήθος συγκεντρωμένων στον Λευκό Οίκο, προβάλλοντας αβάσιμες καταγγελίες για εκτεταμένη διαφθορά στην προεδρική εκλογή και στην Τζόρτζια».
Ο Τζουλιάνι εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου, σε μια περίοδο που οι σύμμαχοί του απομακρύνονται.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης κατήγγειλε ότι έλαβε εκατοντάδες καταγγελίες για τη στάση του Τζουλιάνι που αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της προεδρικής εκλογής.