Οι ινδουιστές γιόρτασαν και φέτος το ακραίο φεστιβάλ Ταϊπουσάμ στο Τσενάι της Ινδίας. Κατά τους εορτασμούς του φεστιβάλ, οι πιστοί τρυπούν με μακριές βελόνες και γάντζους διάφορα σημεία του σώματός τους ή περπατούν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ βρίσκονται σε κατάσταση διαλογισμού.

Οι εορτασμοί για το Ταϊπουσάμ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ινδία κατά την πανσέληνο του μήνα Ταμίλ, περίπου από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, φέτος ήταν περιορισμένοι με μικρότερο αριθμό πιστών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η γιορτή αυτή θεωρείται ως ημέρα των ευχαριστιών και της μετάνοιας.

Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι «καθαρίζονται» από όλες τις αμαρτίες τους μπορούν να λυτρωθούν συμμετέχοντας σε αυτά τα αυστηρά και επίπονα τελετουργικά και τις προσευχές κατά τη διάρκεια του Ταϊπουσάμ.

Σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία, η θεά Παβάρθι έδωσε στο γιο της, Μουρουγκάν, μία λόγχη για να σκοτώσει τους κακούς δαίμονες.

Αυτό αντιπροσωπεύουν και οι μακριές βελόνες με τις οποίες τρυπούν το σώμα τους οι πιστοί.

Το ακραίο αυτό φεστιβάλ γιορτάζεται εκτός από την Ινδία και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Σρι Λάνκα.