Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια νέα τροπολογία που απαγορεύει τη χρήση μαντήλας στα κορίτσια που συμμετέχουν σε σχολικά ταξίδια.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να εγκρίνουν την τροπολογία εγκρίνοντας την πρόταση, η οποία εξετάστηκε βάσει του λεγόμενου «αυτονομιστικού νόμου», με 177 ψήφους υπέρ 141.

Όσον αφορά την απόφαση, ο Γάλλος γερουσιαστής Max Bresson είπε, “Σήμερα όλοι υπερασπιζόμαστε την ουδετερότητα του γαλλικού σχολείου και την ουδετερότητα των υπόλοιπων μαθητών.” είπε.

Ανακοινώνοντας την απόφαση στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γερουσιαστής του Gironde, Nathalie Delattre είπε: “Η αλλαγή υιοθετήθηκε για να ενισχύσει την αμεροληψία της δημόσιας υπηρεσίας κατά τη διάρκεια σχολικών ταξιδιών! Ας τερματίσουμε την αβεβαιότητα σχετικά με τους γονείς που συνοδεύουν: το ίδιο καθεστώς με τους δασκάλους.”

Η Delattre πρόσθεσε: “Αυτή είναι η προστασία της Δημοκρατίας, των δημοσίων ελευθεριών και του κοσμικού χαρακτήρα. Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο! “ χρησιμοποίησε την έκφραση.

Γενικά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Μακρόν έχει εντείνει τα μέτρα έναντι του μουσουλμανικού ριζοσπαστισμού.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!