Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, που επισκέφθηκε σήμερα την Τρίπολη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

​Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι οι πρώτοι ηγέτες της ΕΕ που επισκέπτονται τη χώρα.

Ο κ. Ντράγκι πραγματοποίησε στην Τρίπολη το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη της πρωθυπουργίας «Είναι μια μοναδική στιγμή, για να επανοικοδομήσουμε μια παλαιά φιλία και εγγύτητα, η οποία δεν διακόπηκε ποτέ», δήλωσε μετά την συνάντηση με τον Λίβυο πρωθυπουργό.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «βασικής σημασίας στοιχείο, για να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή, είναι να προχωρήσει η κατάπαυση του πυρός και να τύχει απόλυτου σεβασμού».

Ο Μάριο Ντράγκι προσέθεσε ότι με τον Λίβυο ομόλογό του έγινε αναφορά στη συνεργασία στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της υγείας και του πολιτισμού. «Θέλουμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει πυξίδα για το μέλλον, με πλήρη σεβασμό στην πλήρη λιβυκή κυριαρχία», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Υπάρχει ικανοποίηση για τα όσα κάνει η Λιβύη στο θέμα των διασώσεων και, συγχρόνως, η Ιταλία βοηθά και της παρέχει στήριξη. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνον γεωπολιτικό, είναι και ανθρωπιστικό. Από την άποψη αυτή, η Ιταλία είναι μια από τις λίγες χώρες η οποία συνεχίζει να αφήνει ανοικτούς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους».