Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι ιταλικές αρχές για το δυστύχημα με το τελεφερίκ που οδήγησε στον θάνατο 14 ατόμων, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Το τελεφερίκ έπεσε λίγο προτού φτάσει στην κορυφή βουνού, όταν βρισκόταν δηλαδή στο υψηλότερό του σημείο.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα και καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της πόλης Βερμπάνια.

Οι τρεις ύποπτοι είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ferrovie Mottarone που είχε αναλάβει το έργο, αλλά και δύο ανώτεροι εργαζόμενοι. Όλοι κρατούνται.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα, Olimpia Bossi, οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν, μετά από μια τεχνική έρευνα, ότι το τελεφερίκ συνετρίβη επειδή το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης είχε μπλοκαριστεί.

«Οι υπάλληλοι ήταν σίγουροι ότι ήταν αδύνατη μία ρήξη του καλωδίου. Έλαβαν το ρίσκο, το οποίο, δυστυχώς, οδήγησε σε θανάτους» σημείωσε η Bossi.

Οι εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα, καταβάλλοντας προσπάθειες για να διαπιστώσουν εάν ορισμένοι άλλοι υπάλληλοι της Ferrovie Mottarone θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το ατύχημα «από νομική και οικονομική άποψη».