«Χρυσές δουλειές» φαίνεται πως κάνει Αλβανός μαφιόζος, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών στο κανάλι της Μάγχης, ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, το «χρυσό λιοντάρι» – όπως τον αποκαλούν «στην πιάτσα» -, βγάζει 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα, στέλνοντας παράνομους μετανάστες στη Βρετανία με λέμβους.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας κατάφεραν να προσεγγίσουν τον Αλβανό λαθρέμπορο λίγο πριν συλληφθεί παριστάνοντας τους πελάτες.

Ο ίδιος τους είπε ότι ήθελε 4.500 λίρες από το καθένα για να τους περάσει απέναντι στη Βρετανία από τη Γαλλία και υποσχέθηκε ότι οι βρετανικές αρχές θα τους έδιναν φαγητό, κουβέρτες και ό,τι χρειάζονταν πριν τους βάλουν σε ένα ξενοδοχείο. «Μετά από αυτό, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε», τους είπε.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία, για να… απελευθερωθεί το αμέσως επόμενο πρωί!

Την ίδια ώρα, μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου ζητούν επείγουσα δράση για να «συντριβούν» τα δίκτυα λαθρεμπορίας ανθρώπων που βγάζουν εκατομμύρια λίρες από τις επικίνδυνες διελεύσεις της Μάγχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 32.000 παράνομοι μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μάγχη με μικρά σκάφη μέχρι στιγμής φέτος, αριθμός μεγαλύτερος όσων κατάφεραν να περάσουν ολόκληρο το 2021.