Με απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ρώσος διπλωμάτης και πρώην υπουργός πολιτισμού Αλεξάντρ Αβντέγεφ απομακρύνθηκε από την θέση του πρέσβη της χώρας στο Βατικανό.

Στην θέση αυτή με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διορίσθηκε ο πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ιβάν Σολτανόφσκι.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βατικανό αντικαταστάθηκε εν μέσω δηλώσεων του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου για μυστική ειρηνευτική αποστολή σκοπός της οποίας είναι ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία, επισημαίνει ο ρωσικός όμιλος ΜΜΕ RBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ποντίφικας είχε αναφέρει στις αρχές Μαΐου ότι το Βατικανό καταβάλλει τέτοιες προσπάθειες. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει τότε ότι δεν έχει λάβει από το Βατικανό κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις ή σχέδια. Την ίδια περίοδο στην Ιταλία είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας «με την ευλογία του Πατριάρχη Κύριλλου» ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, μητροπολίτης Αντώνιος ο οποίος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.