
Σε νέα σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής προχωρά η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν την ανάκληση μεγάλου αριθμού μη μεταναστευτικών βίζας αλλοδαπών που εισήλθαν στη χώρα ως επισκέπτες και στη συνέχεια υπέβαλαν αίτημα ασύλου.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων περιπτώσεων.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε «απάτη» τη χρήση βίζας με σκοπό την παραμονή μέσω αίτησης ασύλου και υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάκλησή της.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν ακόμη και για 200.000 ανακλήσεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσε αυτόν τον αριθμό ούτε τον διέψευσε, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα γίνει «σταδιακά».
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακαλέσει περίπου 175.000 βίζες από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.