«Δεν υπάρχουν κανόνες»: Οι 5 πόλεις που τρόμαξαν περισσότερο τον άνθρωπο που ταξίδεψε σε 197 χώρες (βίντεο)
Ο Ντρου Μπίνσκι μοιράστηκε τις πιο δύσκολες εμπειρίες του
Newsroom | email: info@pronews.gr
Ο Ντρου Μπίνσκι έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου, συνολικά 197, καταγράφοντας εμπειρίες από μέρη που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα επέλεγαν ποτέ.
Ο Αμερικανός δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου πέρασε μια δεκαετία εξερευνώντας τον πλανήτη, από τη Βόρεια Κορέα μέχρι το Αφγανιστάν, και μέσα από το δημοφιλές κανάλι του στο YouTube μοιράστηκε τις ιστορίες του με εκατομμύρια ανθρώπους.
Μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδιών, ξεχώρισε τις πέντε πόλεις που του προκάλεσαν τον μεγαλύτερο φόβο.
Μογκαντίσου, Σομαλία
Στην πρώτη θέση έβαλε το Μογκαντίσου, το οποίο χαρακτήρισε πόλη «χωρίς κανόνες και νόμους». Όπως ανέφερε, οι μετακινήσεις του απαιτούσαν στρατιωτική συνοδεία, οχήματα ασφαλείας και ένοπλη προστασία.
Η παρουσία της Αλ Σαμπάμπ δημιουργούσε ένα μόνιμο κλίμα κινδύνου. «Πολύ, πολύ τρομακτική και πολύ λυπηρή», είχε αναφέρει για την εμπειρία του.
Κόνακρι, Γουινέα
Η πρωτεύουσα της Γουινέας βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Ο Μπίνσκι περιέγραψε ένα σκηνικό χάους, καθώς λίγο μετά την έξοδό του από το ξενοδοχείο σταμάτησε η αστυνομία, ενώ κατά την παραμονή του σημειώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος.
Κανταχάρ, Αφγανιστάν
Το Κανταχάρ αποτέλεσε την τρίτη πιο δύσκολη εμπειρία του. Παρότι αναγνώρισε την ομορφιά και την ιστορία του Αφγανιστάν, τόνισε πως η ατμόσφαιρα στην πόλη παραμένει ιδιαίτερα βαριά λόγω της αστάθειας.
Πορτ–ο–Πρενς, Αϊτή
Στην πρωτεύουσα της Αϊτής έζησε μία από τις πιο έντονες στιγμές της ζωής του. Σε περιοχή που ελέγχεται από συμμορίες, μαζί με οδηγό, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένοπλους άνδρες που τους απείλησαν.
Τρίπολη, Λιβύη
Η πέμπτη θέση ανήκει στην Τρίπολη, όπου το 2018 ο ταξιδιώτης κοιμήθηκε ακούγοντας ήχους πυροβολισμών. Παρά τις δυσκολίες, σημείωσε ότι η πόλη έχει αλλάξει και θα ήθελε να επιστρέψει.
Παρά τους κινδύνους, ο Μπίνσκι υπογράμμισε πως πολλές από αυτές τις περιοχές διαθέτουν μοναδική φυσική ομορφιά, πολιτισμό και ιστορία, που συχνά επισκιάζονται από τα προβλήματα ασφάλειας.