Συνάντηση 90 λεπτών είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου που λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα ο Αλβανός πρωθυπουργός ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook βίντεο και φωτογραφία από την παρουσία του στην γείτονα χώρα.

Η συζήτηση αφορούσε στην πιο στενή συνεργασία των δύο χωρών και ο Ράμα, δίνει μία είδηση, η οποία αποτελεί ήδη πρωτοσέλιδο στα αλβανικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση είναι ότι υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις στην προώθηση του αεροδρομίου που επιθυμεί να κατασκευάσει η Αλβανία στην Αυλώνα, καθώς το σχέδιο έχει πλέον την στήριξη της Τουρκίας.

Φαίνεται μάλιστα ότι η Τurkish Airlines, αναλαμβάνει δυναμικό ρόλο στην στήριξη της γείτονος προκειμένου να αναπτύξει τις αερογραμμές της.

Η Αυλώνα, όπου επιθυμεί η Αλβανία να κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο, βρίσκεται κοντά στην Χειμάρρα και εξυπηρετεί όλη την παραλιακή ζώνη, όπου σημειώνεται ραγδαία τουριστική ανάπτυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!