Για μια «σπουδαία ημέρα» για τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τους Κούρδους μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς της συμφωνίας εκεχειρίας στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για ένα «εκπληκτικό αποτέλεσμα».

«Έχουμε μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας πέντε ημερών» δήλωσε ο Τραμπ από το Φορτ Ουόρθ στο Τέξας.

«Πήραμε όλα όσα θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε ποτέ» είπε ο ίδιος.

«Οι Κούρδοι είναι απίστευτα χαρούμενοι με αυτήν τη λύση» συμπλήρωσε, διατυπώνοντας την ικανοποίησή του καθώς οι διαπραγματεύσεις καρποφόρησαν «τόσο σύντομα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα αρθούν «πολύ σύντομα» οι κυρώσεις και οι δασμοί σε βάρος της Άγκυρας, επισημαίνοντας πως οι κυρώσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «ως ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω του Κούρδους», τονίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός έσωσε τις ζωές τους.

«Οι Κούρδοι είναι υπέροχοι» τόνισε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας σκληρός άνδρας και έκανε το σωστό. Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα είναι τώρα ανοικτή, ανέφερε ο ίδιος.

«Είναι φοβερός ηγέτης, σκληρός άνδρας, ισχυρός άνδρας και έκανε το σωστό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μεγιστάνας υποστήριξε σε μηνύματά του στο Twitter ότι έχει μερίδιο ευθύνης στη νίκη που επιτεύχθηκε, τονίζοντας ότι η συμφωνία για την εκεχειρία στη Συρία είναι κάτι που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πετύχουν για «πολλά χρόνια», ενώ υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα των «αντισυμβατικών» μεθόδων του.