Τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV: «Ο πρόεδρος (σ.σ. Ταγίπ Ερντογάν) θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ».

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία και το Ιράν, ως χώρες – εγγυητές, θα πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ.

Προηγήθηκε η κατάρριψη ελικοπτέρου του συριακού στρατού από εξτρεμιστές που εκτίναξε την ένταση στη Συρία, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πληρώσει «πολύ ακριβό τίμημα» για τις χθεσινές (σ.σ. Δευτέρα) επιθέσεις σε Τούρκους στρατιώτες.

Όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: «ο συριακός στρατός αποχώρησε από το Ναϊράμπ της Ιντλίμπ. Έγινε γνωστό ότι ελικόπτερο που ανήκε σε αυτόν (σ.σ. συριακό στρατό) καταρρίφθηκε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία πρόσφατα κατηγόρησε τη Συρία για επιθέσεις σε παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ που προκάλεσαν το θάνατο Τούρκων στρατιωτών. Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές κατά της Συρίας αναφέροντας ότι «θα υπάρξει και συνέχεια. Θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα» και προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει την Τετάρτη τα επόμενα βήματα.