Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξαν μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης την Πέμπτη, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έλαβε χώρα στις 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση στη Λιβύη (σ.σ. οι υπουργοί Λαβρόφ – Τσαβούσογλου)», ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οι δύο υπουργοί «στάθηκαν στη σημασία της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και την επανάληψη μιας πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με την απαραίτητη συμμετοχή των λιβυκών πλευρών για την επίλυση της κρίσης στη βάση των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου και εγκρίθηκαν με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μίλησαν μια ημέρα αφότου ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι είχε αποσυρθεί από ορισμένες πρώτες γραμμές της Τρίπολης, επιπλέον σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες 6 ρωσικά MiG 29 και 2 Su-24 πέταξαν στη Λιβύη.