Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος κάνει πλέον ελεύθερη την πρόσβασή της σε όλους, χωρίς εισιτήριο εισόδου.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε επί του θέματος. Αφού τόνισε πως δεν θεωρεί πως οι σχέσεις Μόσχας Άγκυρας θα επιδεινωθούν, πρόσθεσε: «Επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Επιπλέον, ελπίζουμε ότι σε οποιαδήποτε απόφαση οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς. Η τουρκική πλευρά, άλλωστε, δεσμεύθηκε ότι τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ναό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέληξε πως οι ρωσικές αρχές σέβονται την αρνητική θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Σεβόμαστε τη στάση του πατριάρχη μας ως ορθόδοξοι πιστοί», παραδέχθηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ασχέτως εάν αυτή, όπως συμπλήρωσε: «διαφέρει από την κρατική θέση».