Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί εσχάτως στη Λευκορωσία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέστησε σαφές στο Ρώσο Πρόεδρο πως η λευκορωσική κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει διάλογο, αποφεύγοντας παράλληλα τη βία.
«Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η λευκορωσική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, να απελευθερώσει αμέσως πολιτικούς κρατουμένους και να ξεκινήσει έναν εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση και την κοινωνία για να ξεπερασθεί η κρίση», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας εδώ και 26 χρόνια, Αλεξάντερ Λουκασένκο, αντιμετωπίζει την απειλή της επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του την περασμένη εβδομάδα, την οποία οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν «προϊόν νοθείας». Ο ίδιος επικαλείται τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τα οποία κέρδισε λίγο περισσότερο από το 80% των ψήφων.