Περισσότεροι από 13.000 παράνομες μετανάστες έμειναν χωρίς στέγη μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας, στη Λέσβο.

Οι Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζουν σχέδιο δράσης για τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον 400 ανήλικων αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η «Bild».

Η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους. Ο αριθμός των 400 ισχύει για όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ωστόσο είναι άγνωστο πόσους θα πάρει η Γερμανία και πόσους κάθε άλλη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες της ΕΕ για να πάρουν μέρος στη δράση, ύστερα από πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου και της Γερμανίδας καγκελάριου. Η Γερμανία ζήτησε ήδη από τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ να υποδεχθούν ασυνόδευτα παιδιά, τονίζοντας παράλληλα πως θα προσφέρει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα. Την αλληλεγγύη της στη χώρα μας εξέφρασε από την πρώτη στιγμή και η Γαλλία.