Η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβλήθηκε καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ακόμη θετικός στον κορωνοϊό.

Η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης («EuroMed») που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, στο Αλικάντε, στην Ισπανία, αναβλήθηκε, καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ακόμη θετικός στην Covid-19, ανακοίνωσε η Μαδρίτη.

«Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε σήμερα τεστ και εξακολουθεί να είναι θετικός στην Covid-19», ανέφεραν οι υπηρεσίες του σοσιαλιστή ηγέτη σε μια σύντομη ανακοίνωση.

«Δεδομένης αυτής της περίστασης, και για προληπτικούς λόγους, ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου δεν αναφέρεται ποια ημερομηνία θα διεξαχθεί τελικά αυτή η συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Κυριακή στο Twitter ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανέβαλε ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του, συμμετέχοντας μόνο σε εκδηλώσεις με βιντεοδιάσκεψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων αυτών των χωρών, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αναμένονταν αύριο στο Αλικάντε, παραθαλάσσιο θέρετρο στη νοτιοανατολική Ισπανία.