Βρισκόμενος στην εκπομπή του Πορτογάλου δημοσιογράφου Pedro Pinto «Ιt’s not that simple», ο βασικός σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ, Γιούβαλ Νόα Χαράρι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι και πως θα μαθαίνουν τα παιδιά μας στο άμεσο μέλλον, είπε ότι «Η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργεί περιεχόμενο από μόνη της»!

Με λίγα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη θα αποφασίζει τι θα μαθαίνουν οι νέες γενιές και πως θα εκπαιδεύονται.

Είναι η πρώτη φορά που οι κοινωνίες θα αντιμετωπίσουν μία τέτοια απειλή. Μία τεχνητή οντότητα η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και θα συμμετέχει ενεργά στον τρόπο μετασχηματισμού των μελλοντικών κοινωνιών.

«Ακόμα και η Google είναι τρομοκρατημένη. Επειδή εκεί ακόμα μπορεί να “γκουγλάρεις” κάτι, αυτή σου δίνει μία λίστα από ιστοσελίδες, συνήθως πας στην 1η, το οποίο είναι πρόβλημα, αλλά εντάξει το κάνεις, αλλά στη συνέχεια πρέπει να κάνεις κάτι από μόνος σου.

Τώρα είναι μία νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Απλά κάνεις την ερώτηση και παίρνεις την απάντηση. Και το μεγάλο ερώτημα είναι αν έχεις ακόμα κάποιου είδους ικανότητα κριτικής σκέψης ώστε να αμφισβητήσεις την απάντηση που έλαβες.

Η ΑΙ είναι θεμελιωδώς διαφορετική από κάθε άλλη προηγούμενη τεχνολογία πληροφοριών. Μπορεί να παίρνει αποφάσεις, να δημιουργεί περιεχόμενο από μόνη της. Ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιου είδους τεχνολογία»:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">