Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Athens Democracy Forum καταδίκασε τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν που όπως λέει συνιστούν «πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας». 

«Η επίθεση του Πουτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν για να επισημάνει ότι η ιστορία της Δημοκρατίας δεν είναι γραμμική.

Με νόημα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι «Ελλήνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».

Επισήμανε, όμως, ότι οι «τραγωδίες επαναλαμβάνονται» και ότι πολλοί Ευρωπαίοι «υποτιμούν τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία».

«Για πάνω από 70 χρόνια η Γηραιά Ήπειρος πορεύεται στο δρόμο της Δημοκρατίας» τόνισε ακόμη η πρόεδρος της Κομισιόν για να συμπληρώσει ότι «η Δημοκρατία δεν έχει πάντα γραμμική πορεία,. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Να παλέψουμε για να βοηθήσουμε κάθε Δημοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η δύναμη ανήκει στους πολίτες, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και την ελευθερία του λόγου. Αυτές τις αρχές είχε και  η Ελληνική Δημοκρατία» δήλωσε ακόμη η Φον ντερ Λάιεν.