
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την παροχή οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Βενεζουέλα, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών από τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα.
Το ποσό είναι αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και θα κατευθυνθεί σε κρίσιμους τομείς άμεσης ανάγκης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η επισιτιστική υποστήριξη, η παροχή καθαρού νερού, η στέγαση πληγέντων και η υλικοτεχνική υποστήριξη των επιχειρήσεων διάσωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαχείριση των κονδυλίων θα γίνει μέσω διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ο Ερυθρός Σταυρός.
US Boosts Venezuela Earthquake Aid To $300 Million As 50,000 Remain Missing https://t.co/Mf7DbwUc9g
— zerohedge (@zerohedge) June 29, 2026
Παράλληλα, αναφέρεται ότι αμερικανικές ομάδες διάσωσης έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή, συμβάλλοντας στις επιχειρήσεις εντοπισμού εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό και σκύλους έρευνας, που επιχειρούν σε κατεστραμμένες περιοχές.
Οι σεισμοί, μεγέθους 7,2 και 7,5 Ρίχτερ, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, με κατάρρευση εκατοντάδων κτιρίων και σοβαρές ζημιές σε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της χώρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 1.450, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια.