Ο διορισμός της διπλωμάτισσας καριέρας Μπρίτζετ Μπρινκ στη θέση της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στο Κίεβο εγκρίθηκε ομόφωνα διά βοής χθες το βράδυ από τη Γερουσία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μόλις μερικές ώρες αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως άρχισε να επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που είχε κλείσει αφού επενέβη στη χώρα η Ρωσία την 24η Φεβρουαρίου.

Μπρίτζετ Μπρινκ, η νέα πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στο Κίεβο

Η κυρία Μπρινκ υπήρξε πρεσβεύτρια στη Σλοβακία, ειδικός για την ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναπληρώτρια πρεσβεύτρια στο Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία. Υπηρετεί περίπου 25 χρόνια.

Η Ουάσινγκτον είχε να διορίσει επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο από το 2019, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της τη Μαρί Γιοβάνοβιτς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Μπομπ Μενέντεζ, ανέφερε μέσω Twitter πως είναι «υπερήφανος» για την ταχεία επικύρωση του διορισμού της κυρίας Μπρινκ από την αμερικανική άνω Βουλή. Η Μπρίτζετ Μπρινκ είχε ονομαστεί νέα πρεσβεύτρια από τον πρόεδρο Μπάιντεν πριν από μόλις μερικές εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερουσία αναμένεται εξάλλου εντός της εβδομάδας να εγκρίνει το γιγαντιαίο πακέτο στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, αξίας σχεδόν 40 δισεκ. δολαρίων.