Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο Twitter, ο οποίος αποκάλεσε τον Ματέους Μοραβιέτσκι «ανόητο» όταν είπε ότι η Ουκρανία φέρεται ότι «έχει το δικαίωμα» να χτυπήσει το έδαφος της Ρωσίας.

Ο Πολωνός ηγέτης πρόσθεσε επίσης ότι σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η συμμαχία «θα κερδίσει γρήγορα».

«Κάποιος χαζός που ονομάζεται Mateusz Morawiecki είπε ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να χτυπήσει τη Ρωσία και ότι δεν ανησυχούσε για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, επειδή η τελευταία θα τον έχανε σύντομα.

Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει ή ποιος θα χάσει έναν τέτοιο πόλεμο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο της Πολωνίας ως φυλάκιο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αυτή η χώρα είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί μαζί με τον ανόητο πρωθυπουργό της», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Μάλιστα οι θέσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις από χρήστες στη Δύση, οι οποίοι ζήτησαν δημόσια από τον Έλον Μασκ να μπανάρει τον νο.2 σε δημοφιλία Ρώσο πολιτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter προ ημερών αρνήθηκε να…«τιμωρήσει» τον Μεντβέντεφ υποστηρίζοντας πως ο κόσμος στα social media πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζει μόνος του τι θα δέχεται και τι όχι.