Ο Χάντερ Μπάιντεν, προθυμοποιήθηκε να καταθέσει σε δημόσια ακρόαση στην επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων που ερευνά τον πατέρα του για διαφθορά.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, η οποία επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές δοσοληψίες του γιου του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι ο Χάντερ και άλλα μέλη της οικογένειας υπόσχονταν πρόσβαση στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν την εποχή που εκείνος ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος αρνείται την κατηγορία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής κλήτευσε τον Χάντερ Μπάιντεν για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση, στις 13 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας την Τρίτη, ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν στηλίτευσε την έρευνα, χαρακτηρίζοντάς την «απόπειρα ψαρέματος» και «άνευ περιεχομένου». Είπε επίσης στον πρόεδρο της επιτροπής ότι μια δημόσια ακρόαση είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί «η συγκαλυμμένη, μονόπλευρη διαδικασία σας».

«Έχουμε δει να χρησιμοποιείτε τις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις για να χειραγωγείτε -ακόμη και να παραποιείτε- τα γεγονότα και να παραπληροφορείτε το κοινό. Επομένως, προτείνουμε να ανοίξετε την πόρτα» έγραψε ο δικηγόρος Άμπι Λόουελ στον πρόεδρο της επιτροπής Τζέιμς Κόμερ.

Ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει την έρευνα «εκστρατεία συκοφάντησης» η οποία «έχει συγκεντρώσει μηδενικές αποδείξεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που παραμένει το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2024, χαιρέτισε την έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν. Ο ίδιος είναι ο πρώτος και μοναδικός προς το παρόν πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει παραπεμφθεί δύο φορές σε δίκη στη Γερουσία, για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες και στις δύο περιπτώσεις.