Με μία άκρως πολεμική δήλωση που προμηνύει άσχημα πράγματα για τον πλανήτη οι G7 στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών των Εξωτερικών έπειτα από τη συνεδρίασή τους στην Ιαπωνία, απείλησαν ευθέως, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, αλλά και σχεδόν όλη την Αφρική, σχεδόν όλη τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την πλειοψηφία των χωρών της Ασίας, δηλαδή το 90% του πλανήτη (!) ότι «θα πληρώσουν ακριβά», την οποιαδήποτε βοήθεια προσφέρουν στην Ρωσία και την μη τήρηση των κυρώσεων που αυτοί επέβαλαν!

Φυσικά, μέσα σε όλους αυτούς που απειλούν οι G7 είναι και οι Έλληνες πλοιοκτήτες οι οποίοι παραμένουν με διαφορά οι μεγαλύτεροι μεταφορείς του ρωσικού πετρελαίου.

">

Αρκεί να θυμίσουμε πως, οι Ρώσοι το 2022 εξήγαγαν 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα και τώρα εξάγουν 5,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα παρά το εμπάργκο και το πλαφόν που έχει επιβάλει η Δύση. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες μεταφέραν το 2022 το 40% της συνολικής ποσότητας και φέτος το 33% και αυτό γιατί στο παιχνίδι έχουν μπει και ειδικές πλοιοκτήτριες εταιρείες από τα ΗΑΕ.

Φυσικά, μέσα στις υπό απειλή χώρες, βρίσκονται και Σ.Αραβία-ΗΑΕ που έχουν πραγματοποιήσει σαφέστατη γεωπολιτική στροφή προς Ρωσία.