Μία ιστορική ανακοίνωση, εξέδωσαν από κοινού τα υπουργεία εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Συρία, στην οποία αναφέρεται ότι συζητήθηκαν τα «απαραίτητα μέτρα» για να τερματιστεί η συριακή κρίση και να τερματιστεί η παρουσία ένοπλων πολιτοφυλακών και ξένων επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας!

Φυσικά, η ανακοίνωση αυτή αποτελεί «καμπανάκι» και για τις ΗΠΑ που ελέγχουν τις συριακές πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Εζόρ με αποτέλεσμα η Συρία να στερείται της δικής της παραγωγής πετρελαίου.

Υπάρχει και ρωσική στρατιωτική παρουσία, αλλά αυτή έχει ζητηθεί επισήμως από την συριακή κυβέρνηση και η ρωσική δύναμη δρα κατόπιν συνεννόησης με την Δαμασκό.

">

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Σύρου υπουργού Εξωτερικών Faisal Mekdad στη Σαουδική Αραβία.

«Στο πλαίσιο της οξυδέρκειας και του ενδιαφέροντος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για οτιδήποτε εξυπηρετεί τους σκοπούς του αραβικού έθνους μας, ενισχύει τα συμφέροντα των χωρών και των λαών τους, και ως απάντηση σε πρόσκληση του πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad, επισκέφθηκε το Βασίλειο», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.