Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλούν να αυξηθεί η «πίεση» στη Ρωσία μέσω «νέων κυρώσεων», τονίζει κοινή ανακοίνωση των υπηρεσιών που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντησή τους χθες Κυριακή το βράδυ στο Παρίσι.

«Η Ουκρανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις που ασκούμε συλλογικά στη Ρωσία με νέες κυρώσεις προκειμένου να εξασθενήσει η δυνατότητα της χώρας αυτής να συνεχίσει τον παράνομο επιθετικό πόλεμό της», αναφέρει το κείμενο.

Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών μετά το δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του στο Ελιζέ.

«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα [του ουκρανικού στρατού] με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC», διευκρινίζει κοινή ανακοίνωση. Το Παρίσι θα επικεντρώσει εξάλλου τις «προσπάθειές [του] στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας», προστίθεται.

">

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!